duminică, 7 aprilie 2013

Cremă matifiantă ”Flori de portocal”

Cu gândul și la acele femei cu ten mixt (inclusiv eu), am realizat o cremă de față florală, matifiantă, parfumată delicat cu ulei esențial de neroli (flori de portocal), un ulei rar și prețios.

Ce imi place la această cremă este că nu doar matifiază tenul, dar îl și hrănește, lăsând o piele fină și echilibrată.

Ingredientele sunt alese cu grijă, cu rol special de matifiere și hidratare a tenului:
  • apă
  • gel de aloe vera, organic
  • ulei din pepene de Kalahari, organic
  • alcool etilic natural
  • emulsifiant vegetal, penetrant și cu textură ușoară
  • lăptișor de matcă, organic
  • glicerină vegetală
  • vitamina E
  • extract din rădăcină de ridiche (conservant natural)
  • ulei esențial de neroli, organic
 
Gelul de aloe vera, organic este regenerant, hidratant, calmant, umectant natural, recomandat tuturor tipurilor de ten. 

Uleiul din pepene de Kalahari, presat la rece și certificat organic în Franța, este un ulei echilibrant, emolient, cu rol de a regla secreția de sebum. Este un ulei cu o textură ușoară, foarte penetrant, nu lasă film gras, extrem de potrivit pentru tenurile mixte si grase. Acest ulei are o un miros subtil de nuci și o culoare clară, având proprietăți regenerante și restructurante. Este un ulei non-comedogenic (nu astupă porii).

Lăptișorul de matcă, certificat organic, stimulează sinteza colagenului și regenerarea pielii, este profund hidratant și nutritiv. Totodată, reprezintă un ingredient cu proprietăți antiîmbătrânire și capacități antioxidante.

Uleiul esential de neroli, organic, este un ulei tonic, revitalizant, calmant, antirid, parfumat delicat. Este o esență prețioasă, din Maroc, obținută prin distilare. Poate fi ușor iritant pentru pielea foarte sensibilă, așa că este recomandat să efectuați mereu un test pe o porțiune de piele înainte de folosire.

Vă anunț că următoarele postări vor fi dedicate tot cremelor drăguțe pe care le-am tot dat la testat, așa că toate potențialele mele cliente pot găsi aici informațiile de care au nevoie :)

Am ales să folosesc doar ingrediente pe care eu le consider a fi cele mai bune, indiferent de prețul acestora.
Pentru parfumarea cremelor mele, prefer să folosesc fie uleiuri esențiale, fie absoluturi, fie parfumuri naturale realizate în Franța  (în zona Grasse, ”capitala parfumurilor”) din fracțiuni de uleiuri esențiale, uleiuri esențiale, și/sau compuși aromatici de origine naturală. Orice femeie își dorește o cremă nu doar foarte eficientă, cu ingrediente naturale, organice, dar și cu un parfum plăcut, delicat, care să îi dea o senzație de răsfăț.



3 comentarii:

  1. Buna. Imi spuneti va rog cantitatile la ingrediente? M-ar interesa sa o prepar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Iulia!

    Imi propun sa comercializez cremele pe care le prezint pe blog, asa ca nu iti pot dezvalui cantitatile :) Insa, iti recomand cu drag blogul celor de la Elemental (http://www.elemental.eu/blog/), unde vei gasi retete grozave de creme de tot felul. Daca deja ai experienta cu emulsiile, iti va fi usor sa realizezi orice crema doresti! Daca ai nevoie de sfaturi, te pot ajuta cu placere :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru informatii :)

    RăspundețiȘtergere