Toți știm deja că mierea este un superaliment, foarte sănătos, dar și delicios. Dacă aveți obiceiul să consumați miere regulat, trebuie să știți că este excelent nu doar pentru consumul intern, dar și pentru tratamente externe, precum măștile pentru ten.
Faptul grozav este că mierea este recomandată pentru toate tipurile de ten și s-a dovedit a fi excelentă și în tratarea sau ameliorarea (în funcție de caz) tenurilor acneice.
Eu vă mărturisesc că am cumpărat foarte rar măști pentru ten din comerț, deoarece acestea chiar sunt un produs cosmetic la îndemâna tuturor! În plus, măștile homemade sunt foarte eficiente, o să vă simțiti tenul catifelat și revitalizat imediat.
Revenind la măștile cu miere, trebuie să vă spun că sunt preferatele mele și deși nu le aplic atât de des pe cât mi-aș dori, de departe mi se par cele mai bune.
Beneficiile mierii pentru piele:
este puternic antibacteriană și purificatoare, recomandată pentru tratarea si prevenirea acneei
este formată dintr-un complex de vitamine, mai ales din categoria B, dar și complex de minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, etc.)
purifică, prin deschiderea porilor pielii
bogată în antioxidanți, ajută la menținerea unui aspect sănătos al pielii
este emolientă și hrănitoare, conferind strălucire tenului
Tratarea tenului cu miere simplă
Orice persoană, indiferent de ten, își poate aplica de la 1 dată pe săptămână până la o frecvență zilnică, o mască de ten cu miere simplă.
După ce vă curățați tenul, aplicați pe față, inclusiv pe buze (evitând însă zona ochilor), miere naturală pentru 20 de min (e de preferat să aplicați în strat subțire pentru a evita să se prelingă pe gât). Curățați cu apă caldă.
Personal, am observat că cele mai eficiente măști sunt cele aplicate seara, înainte de culcare. În cazul meu, după ce aplic această mască-tratament, tenul meu este mai luminos, foarte catifelat, cu puncte roșii sau coșuri cert estompate, ba chiar uscate.
Pentru eficiență sporită, se recomandă să stați cu mierea pe față toată noaptea, ceea ce recunosc că nu am încercat și nici nu voi încerca! Mă și imaginez dimineața cu tenul ca o floare, dar cu părul încălcit și lipicios, numa' bun de tuns! :))
Mască hrănitoare cu miere și ovăz
Preferata mea! O lingură de ovăz, una de miere și puțină apă caldă ca să le puteți amesteca. Rezultă o pastă groasă, pe care o întindeți pe față și așteptați 20 de min să acționeze. Rezultatul: ten curat, foarte catifelat. Recomandată mai ales tenului uscat, normal, dar și mixt (cazul meu).ască
Mască purifiantă cu lămâie și iaurt
O lingură jumătate de miere, una de iaurt, o lingură zeamă de lămâie. Amestecați, aplicați pentru 15 - 20 min și stați întinsă! Considerați-l un moment spa. Nu de alta, dar să nu vă treziți cu masca-n sân! :)
Mască ten acneic cu miere și scorțișoară
O mască foarte bună, cu rezultate clare, mai ales dacă o aplicați frecvent, cam de 2 ori pe săptămână. Aveți nevoie de o lingură miere și o lingură pudră de scorțișoară. Aplicați pe pielea curată și stați minim 20 min cu ea (repet, cine poate și dorește, poate sta toată noaptea). Evitați zona ochilor și faceți și un test înainte ca sa fiți sigure că nu aveți sensibilitate la scorțișoară!
Ambele ingrediente sunt recunoscute ca fiind puternic antibacteriene, cu precădere scorțișoara. Am citit destule păreri de la persoane cu acnee severă care zic că a fost eficientă. Eu am încercat-o în perioadele când aveam tenul mai ”supărat” și pot spune că usucă punctele roșii și vindecă rănile ușoare rămase de la ”maltratarea” coșurilor. Îmi place foarte mult, o recomand cu siguranță.
În spirit umoristic: Cu ocazia asta îi faceți și iubitului un cadou dulce-aromat de Sf Valentin! :)
Acum, fără glumă, vă recomand acest amestec pentru fiecare zi, dar consumat intern. Foarte eficient pentru ameliorarea tusei, întărește sistemul imunitar, detoxifică organismul și ajută la slabit! Tare, nu?
P.S. Eu consum pe stomacul gol cate 2 lingurițe (nu chiar zilnic, ci cam de cate ori îmi aduc aminte), iar Sofiei îi dau ori de câte ori o apucă tusea (miere cu scorțișoară și uleiul esențial de eucalipt, aliați de nădejde împotriva răcelii copilului)
Eu v-am recomandat doar măștile pe care le-am și încercat, dar combinațiile sunt numeroase. Puteți alege, în funcție de tenul vostru, diverse combinații precum:
miere cu lăptișor de matcă și propolis
miere cu gălbenuș de ou
miere cu avocado
miere cu gel de aloe vera
miere cu pepene galben
miere cu piure de castraveti (fără coajă)
miere cu banane, căpșuni, etc.
Reguli generale:
Alegeți doar miere crudă, neprelucrată și 100% naturală.
Amestecați doar cu lingura de lemn, în vase ceramice sau de sticlă
Nu încălziți mierea! Își va pierde considerabil din proprietăți.
Dacă totuși nu v-am tentat să vă ”pictați” artistic cu aceste măști, mâncați-l pe post de mic dejun. Sănătos, rapid și energizant! Pe cuvânt de food și homemade stuff lover...:)