joi, 5 decembrie 2013

Bucurii de decembrie

 
 
Anul acesta, luna decembrie este specială pentru mine și pentru că este luna în care am reușit să deschid magazinul online, www.sophienatural.ro. Conceput pe sufletul meu de către o persoană foarte talentată ( multe mulțumiri Crazy Designs), cu fotografii originale, făcute cu pasiune, de către Andi de la Andie s Veggies, magazinul aduce în prim plan toate produsele concepute cu drag anul acesta.
 
 
 Pentru început, defilăm cu 8 creme pentru ten (inclusiv una pentru bărbați), 5 unturi de corp apetisante, 2 creme de mâini hidratante, o cremă pentru călcâie și coate și un unguent de gălbenele multifuncțional. De asemenea, am pregătit și 3 seturi cadou, 2 pentru femei și 1 pentru mămici și bebeluși, pe care am ales să le împachetez în cutii rotunde, din carton caserat și cu fundă de satin.
 
Vă prezint mai jos, lista completă a produselor din magazin, cu link către acestea:
  1. Elegantul, loțiune fluidă aftershave pentru bărbați
  2. Flori de portocal, cremă matifiantă pentru ten mixt/gras
  3. Luminoasa, cremă matifiantă pentru ten mixt/pigmentat
  4. Nuci cu miere, cremă hidratantă de noapte pentru ten normal/mixt/uscat/sensibil
  5. Piersicuță pufoasă, cremă ultrahidratantă pentru ten uscat/foarte uscat/sensibil
  6. Răsfăț regal, cremă hidratantă pentru ten matur/ridat/sensibil
  7. Rosa, cremă hidratantă pentru ten normal/sensibil/iritat
  8. Sole, cremă protectoare pentru ten normal/matur/expus la soare
  9. Ciocolată spumoasă, unt de corp pentru toate tipurile de piele, inclusiv gravide și femei care alăptează
  10. Apetisantul, unt de corp pentru toate tipurile de piele, inclusiv gravide și femei care alăptează
  11. Cafe caramel, unt de corp pentru toate tipurile de piele, inclusiv gravide și femei care alăptează
  12. Deliciul meu, unt de corp pentru toate tipurile de piele
  13. Dulce amărui,unt de corp pentru toate tipurile de piele, inclusiv gravide și femei care alăptează
  14. Catifel, cremă reparatoare pentru călcâie și coate
  15. Cafe latte, cremă hidratantă pentru mâini
  16. Îndrăzneața, cremă hidratantă pentru mâini
  17. Prietenul meu, unguent gălbenele și cătină, recomandat pentru pielea iritată, inclusiv cea a bebelușilor
  18. Setul cadou, ”Răsfăț mami și bebe
  19. Setul cadou, ”Răsfăț pentru ea 1
  20. Setul cadou, ”Răsfăț pentru ea 2
 
Fiecare produs are o denumire personalizată, deoarece fiecare cremă are povestea ei. Toate cremele sunt produse, ambalate și etichetate manual, așa fiind cu încă un pas mai aproape de voi. Designul etichetelor este feminin, jucăuș și în culori vesele și armonioase. Pe site, veți găsi informații complete despre fiecare produs în parte, dar și despre fiecare ingredient utilizat.
 
În perioada de după Sărbători, mă voi focusa pe extinderea ofertei de produse, mai ales că am deja în cap câteva rețete deosebite :)
 

Cură de detoxifiere în 3 zile - ziua 2

 

Așadar...să continuăm! :) Însă nu înainte de a vă zice că pe lângă ce am scris la ziua 1, am mai băut vreo 500 ml limonadă și 400 ml de fresh de portocale cu spanac (totul bine făcut la blender).

Ziua 2...a fost mai ușoară decât credeam. La micul dejun am băut un shake consistent făcut din 1 banană, 1 avocado, 750 ml fresh de portocale și o mână de fulgi de ovăz ( cantitatea este pentru cel puțin 2 pers/ eu am împărțit-o cu soțul), așadar până la prânz nu am mai mâncat decât o pară.

Prânzul, a constat din 2 castronașe de ciorbă de lobodă (4 legături de lobodă, 2 tulpini țelină apio, o ceapă mare, mult mărar, pătrunjel și leuștean, sare, piper) cu ceapă verde. Cam la o oră după, am mai mâncat în loc de desert, o mână de nuci și caju cu miere.

Pe la 5, am mai băut un suc de portocale (tot vreo 400 ml), iar seara am încheiat-o cu salată mare compusă din: salată verde, radicchio, rucola, ceapă verde, ridichi, roșii, lăstari de lucernă și fasole fiartă (singurul compromis, deoarece e fasole fiartă la conservă, însă aleasă cu grijă să nu conțină zahăr). Cam la 30 de minute după masă, am mai băut iarăși limonadă (ce să zic, rinichii sunt puși la treabă :)).

Cam așa merge la mine detoxifierea aceasta de 3 zile. După ziua de mâine, voi mânca și lactate și până de Paște voi reintroduce și oule și eventual niște pește. De Paște, cozonac făcut de mine, 2 (hai 3, sau 4 :)) sărmăluțe de vită făcute de mama-soacră și multe salate verzi :)

Post ușor și ”la mulți ani!” sfinților de azi! :)

Sophie - despre creme făcute cu drag

 
 
 
Am mai făcut încă un pas mic...către Lună! :) Vă prezint cu mare bucurie noul logo, creat cu talent de Crazy Designs. Pe toate cremele făcute cu drag și multă responsabilitate, veți regăsi mica narcisă galbenă, simbolul unui nou început, plin de realizări.
 
Până acum mă mândresc cu o gamă delicioasă de unturi de corp (al căror etichete deja sunt gata), o gamă de creme de față și 2 creme de mâini apetisante, 3 produse cu efect reparator, dar și alte produse pe care încă nu vi le-am prezentat :).
 
Numele acestora sunt alese de mine și aș vrea să vă prezint și vouă lista completă a produselor testate și deja apreciate de cunoscuții mei.
 
Cremele de față se prezintă în fața voastră cu următoarele denumiri:
 
  1. ”Nuci cu miere”, cremă hidratantă de noapte (ten normal, mixt, uscat)
  2. ”Piersicuța pufoasă” cremă ultrahidratantă de zi (ten uscat și foarte uscat)
  3. ”Rosa”, cremă hidratantă cu trandafiri de zi (ten normal, uscat)
  4. ”Luminoasa”, cremă matifiantă cu proprietăți antipigmentare (ten mixt/gras, ten pigmentat)
  5. ”Flori de portocal”, cremă matifiantă (ten mixt/gras)
  6. ”Răsfăț regal”, cremă antiage pentru ten matur
  7. ”Sole”, cremă antiage cu coenzima Q10 (ten normal, ten mixt/gras)
  8. ”Elegantul”, loțiune hidratantă aftershave
Cremele de mâini, sunt 2, dar de senzație:
  1. ”Îndrăzneața”,  cremă hidratantă cu scorțișoară
  2. ”Cafe latte”, cremă hidratantă cu cafea și caramel
Unturile de corp, pe care îți vine să le mănânci, tentează cu următoarele denumiri:
  1. ”Ciocolată spumoasă”, unt de corp cu unt de cacao brut și vanilie
  2. ”Deliciul meu”, unt de corp cu lămâie, vanilie și caramel
  3. ”Apetisantul”, unt de corp cu cocos și fructul pasiunii
  4. ”Cafe caramel”, unt de corp cu cafea și caramel
  5. ”Dulce amărui”, unt de corp cu vanilie și ulei de prune, miros delicios de marțipan
Cremel reparatoare și protectoare, sunt excelente pentru piele sensibilă, iritată:
  1. ”Prietenul meu”, unguent cu gălbenele și cătină (prietenul bebelușilor, copiilor și adulților)
  2. ”Catifel”, cremă densă reparatoare pentru călcâie și coate
  3. ”Atingeri delicate”, cremă ultrahidratantă, fără parfum, special concepută pentru pielea iritată, mai ales cea a copiilor și bebelușilor
Normal că nu mă opresc aici și vă pregătesc și alte surprize :)
 
Pe toți cei care iubiți produsele handmade, naturale, realizate cu ingrediente organice, vă invit să găsiți aici pe blog informații folositoare și să urmăriți în evoluție dezvoltarea unei idei frumoase inspirată de fetița mea, Sofia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Alcoolul natural - conservant eficient al cosmeticelor organice

Până nu demult, consideram ca mulți altii, că alcoolul din cosmetice, fie și ele organice, usucă și irită pielea, deși senzația imediată este una de matifiere și absorbție rapidă în piele. După ce m-am documentat și am verificat lista de ingrediente a unor companii mari de cosmetice organice precum Madara sau Weleda, am înțeles că alcoolul pur, natural, obținut din grâu (sau porumb), utilizat în proporțiile corecte, nu numai că nu este dăunător, dar prezintă și o serie de beneficii, datorită proprietăților sale antiseptice recunoscute. Din, acest motiv, este tot mai des întrebuințat pe post de conservant natural, dovedindu-se a fi foarte eficient.

Cel mai adesea, alcoolul apare în lista de ingrediente a produselor cosmetice destinate pielii mixte și grase, însă și în produse pentru ten normal și uscat și chiar produse pentru copii (vezi crema de gălbenele pentru copii de la Weleda).
 

 Alcoolul natural apare sub diverse denumiri: alcool etilic, etanol, alcool pur, alcool alimentar. Acesta este un lichid incolor, volatil, cu un miros subtil, caracteristic.

În chimie, definiția alcoolului este aceasta (conform wikipedia): Alcoolul este orice compus organic hidroxilic cu grupă funcțională hidroxil (-OH), care este legată de un atom de carbon saturat, în stare de hibridizare sp³. Acest lucru înseamnă că în funcție de structura lor chimică,inclusiv glicerina și mentolul sunt alcooli. Tot alcool este si cetearyl-stearyl alcool, adică o ceară obținută din uleiurile de plante cu rol emolient și emulsifiant în produsele cosmetice.

În limbajul uzual, atunci când vorbim de alcool, ne referim la alcoolul natural, adică alcoolul etilic obținut prin fermentarea diverselor tipuri de cereale. Acesta este un antiseptic natural, utilizat din vechime în scop medicinal și terapeutic, în industria alimentară și cea a băuturilor alcoolice și în industria cosmetică.
Alcoolul etilic sintetic, obținut din uleiuri petrochimice, dar și alcoolul etilic denaturat (alcool etilic natural, la care se adaugă substanțe toxice precum alcool metilic) sunt solvenți cu diverse întrebuințări, fără grad alimentar. Bineînțeles, veți regăsi și aceste tipuri de alcool în produsele cosmetice, acestea având un risc ridicat de a cauza iritații și uscarea excesivă a pielii.

Companii mari precum AmaLa, Madara, Weleda, folosesc alcoolul natural, din grâu,ca ingredient în produsele lor, în special pentru conservarea naturală a acestora, tot secretul constând în doza utilizată, asocierea potrivită cu restul ingredientelor și evident, calitatea alcoolului folosit.

Deși este un ingredient privit cu scepticism de unii, alcoolul natural își dovedește eficiența în conservarea produselor organice, riscurile asociate cu utilizarea acestuia fiind mici (considerabil mai mici decât în cazul conservanților sintetici)  și direct proporționale cu procentul pe care îl reprezintă în produsul finit.

Ce este evident, este că orice metodă de conservare s-ar alege pentru produsele organice, tot timpul vor fi păreri pro și contra, deoarece fiecare dintre noi reacționează diferit la aceleași ingrediente. Este foarte important să ne cunoaștem pielea și ce anume ne este benefic și ce nu, pentru a putea alege cele mai potrivite produse cosmetice.

Din punctul meu de vedere, alcoolul nu mai reprezintă un ingredient de care să mă feresc, atâta timp cât corespunde următoarelor cerințe:
  • este natural, obținut prin fermentarea cerealelor
  • este pur (nu este amestecat cu alte substanțe)
  • eventual, este organic, obținut prin metode controlate si verificate de organismele competente (conform Weleda, alcoolul folosit de ei, este organic, importat din Italia)

De asemenea, trebuie reținut că doza dictează efectele!

Pentru orice produs cosmetic cumpărat se recomandă un test de toleranță în prealabil, tocmai pentru a preîntâmpina eventualele efecte adverse.

Tot ca regulă generală, vă recomand să cumpărați cosmetice de la companii cu o politică transparentă, care oferă informații complete despre ingredientele folosite și metodele de obținere a acestora. În cazul cosmeticelor organice, regulile sunt  mult mai stricte și accesul la informațiile detaliate legate de produs, este mult facilitat.


Uleiul de rosa mosqueta - de ce este preferatul meu

 
 
Descriere
Uleiul de rosa mosqueta este un ulei obținut prin presarea semințelor unei specii de trandafir sălbatic, ce crește în sudul Anzilor.
Denumirea în latină a acestei specii de trandafir, este Rosa moschata sau Rosa rubiginosa.
Este un ulei bogat în provitamina A, mai ales betacaroten, conține valori foarte ridicate de acid transretionic și este bogat în acizi grași esențiali, precum omega 6 și omega 3.
 
Obținere
Metoda recomandată pentru obținere, este cea prin presare la rece și nu prin solvent, fie el și organic, deoarece numai prin presarea la rece valoarea acidului transretinoic este la valori maxime, acesta fiind responsabil pentru proprietățile extraordinare de regenerare ale acestui ulei. Uleiul obținut prin presare la rece, are o culoare roșiatică, datorită conținutului ridicat de carotenoide (varianta optimă), pe când cel obținut prin diluarea cu solvent, este mai gălbui.
 
Păstrare
Deoarece este un ulei sensibil, ce se oxidează ușor, este recomandat să fie păstrat cel mult 1 an, într-un loc uscat, întunecat și răcoros.
 
Utilizare
Acest ulei este recomandat numai în scop cosmetic, în mod deosebit pentru tratarea cicatricilor de orice natură (operații, arsuri, urmele lăsate de acneea puternică, etc.), dar și pentru diminuarea ridurilor și prevenirea apariției acestora. Nu este recomandat persoanelor cu un ten acneic (se poate utiliza doar după ce problemele legate de acnee sunt rezolvate și se dorește tratarea urmelor lăsate de aceasta) sau foarte uleios. Este un ulei care se absoarbe destul de ușor în piele, așadar poate fi utilizat de persoanele cu ten mixt.
 
Beneficii pentru piele
-reduce semnificativ urmele lăsate de cicatrici și arsuri
-reface pielea expusă la raze UV
-diminueaza petele maro
-este puternic antioxidant, luptând eficient împotriva radicalilor liberi
-este un ulei antiaging, diminuând ridurile
-hidratează și hrănește pielea
-reduce mâncărimile și roșeața pielii sensibile
-iluminează și curăță tenul, atunci când este folosit cu regularitate
 
Deși folosit de nativii din Chile de foarte mulți ani, uleiul de rosa mosqueta a fost adus în atenția publicului general destul de recent, primele 3 studii științifice care au evidențiat proprietățile regenerative ale acestuia, având loc în jurul anilor 80. Primul, cel de la Universitatea din Santiago, Chile, din anul 1978, a evidențiat rezultate remarcabile chiar și pe cicatrici mai vechi de 20 de ani, dar și pe arsuri, grefe de piele, pete maro și piele foarte uscată.  Al doilea dintre ele, din 1983, efectuat pe un grup de 180 de indivizi cu diverse arsuri și cicatrici, a arâtat că folosirea frecventă a uleiului pe zonele expuse (2 ori pe zi), reduce semnificativ urmele la cele mai grave arsuri și cicatrici, iar cele mai ușoare chiar dispar în totalitate. În 1988, a fost testat pe un grup de femei cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, care aveau o piele îmbătrânită prematur, cu pete de la expunerea exagerată la soare. După 4 luni, pielea avea un aspect mult mai proaspăt, ridurile erau diminuate, iar petele reduse semnificativ.
 
Părerea mea
Recent am început să folosesc și eu acest ulei pentru față și pot spune că am un ten mai luminos, hidratat, dar mai ales mai curat, în sensul că mi s-au redus semnificativ urmele lăsate de coșuri mai vechi. Îl folosesc seara și dimineața, după ce mă spăl pe față cu o spumă demachiantă și îmi propun să continui așa cel puțin 4 luni. Dacă voi fi foarte mulțumită de rezultate, îl voi testa alte 4 luni și pe zonele cu vergeturi.
Dacă vi se pare neplăcut să aplicați ulei direct pe piele, puteți să amestecați câteva picături în crema uzuală de față. Totuși, țineți cont că rosa mosqueta este un ulei care se absoarbe repede în piele și nu lasă senzația de ten încărcat, plus că nu are un miros intens sau neplăcut, așa cum se întâmplă cu alte uleiuri naturale, presate la rece.