luni, 5 august 2013

Vara - cosmetice handmade preferate

Cu bucurie scriu iarăși despre ce îmi e drag mie: cosmeticele handmade!
De când îmi fac singură cam tot ce îmi trece prin cap, ba chiar mai am plăcerea să am și prietene și apropiați care îmi apreciază pasiunea, am descoperit că am și produse preferate de sezon! :)

Astfel, în această vară mă răsfăț cu unturile de corp și preferatele mele sunt Deliciul meu și Ciocolată spumoasă (să fie oare pentru că ador prăjiturile cu lămâie și ciocolata? hmm...:)). Sunt efectiv tot ce îmi doresc după o zi de plajă, când pielea e mai uscată decât de obicei și are nevoie și de recuperare după ce ”am maltratat-o” la soare :).

Nu pot să renunț nici la Prietenul meu, unguentul cu gălbenele și cătină, pe care mă bazez oricând am pielea mai roșie de la soare. Nu mai zic, pe pielea Sofiei este prezent zilnic!

Crema de mâini pe care o folosesc cu maaaaree drag, e cea cu cafea și caramel, Cafe latte.
 
În privința tenului, prefer crema matifiantă, Flori de portocal, și o spumă demachiantă cu ulei esențial de portocale și vitamina C, la care chiar nu aș putea renunța în niciun moment! Am tenul gras vara, iar această spumă curăță și îmi lasă senzația de prospețime fără să am fața uscată.

Crema de față o folosesc doar când urmează să aplic fondul de ten, în rest, prefer să folosesc ape florale sau gel de aloe vera.
Am mereu apă florală de trandafiri, care pe lângă faptul că miroase divin, este excelentă pentru pielea expusă la soare. Vreau să îmi fac o gamă de cosmetice în care să folosesc doar esențe de trandafir, deoarece sunt îndrăgostită după acest parfum! Și una cu esențe de tei mă tentează, dar toate la timpul lor! :)

 Revenind la apele florale, nu îmi lipsesc nici apa de mentă, răcoritoare și astringentă și nici cea de mușețel, care este calmantă și potrivită pentru pielea iritată.

În rest, nu pot renunța la cremele de protecție solară (acestea le cumpăr), obligatorii mai ales vara și la antiperspirante, deși nu am găsit încă unul bio să mă dea pe spate. Dacă aveți sugestii, nu mă ocoliți! :)

P.S. Am lipsit ceva timp de pe blog din cauza renovărilor din apartament care au durat ceva mai mult decât  am preconizat. Totuși, în acest timp mi-am gasit noi surse de inspirație și de abia aștept să experimentez și să vă povestesc și vouă ce am mai realizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu