...imi doresc să fie o modalitate prin care pot împărtăși cu voi schimbările frumoase din viața mea, schimbări ce au avut loc mai ales odată cu nașterea fetiței mele, Sofia. Nimic nu e întâmplător și nimic nu se poate schimba în 2 pași și 3 mișcări, dar odată cu fetița mea am înțeles că pentru a fi sănătoși trebuie să ne îndreptăm atenția spre lucrurile elementare din viața noastră precum alimentația și mai ales în cazul nostru al femeilor, asupra produselor cosmetice folosite.
Căutând produse cosmetice cât mai delicate pentru puiul mic, am realizat că și acele game care nu conțin x si y, sunt "special concepute pentru pielea sensibilă a bebelușilor", sunt delicate și non iritabile, etc. sunt obținute tot din ingrediente de sinteză, conțin parfumuri și conservanți și pot irita oricum o piele sensibilă.
Astfel, am recurs la "metodele bunicii" și am ingrijit pielea fetiței mele cu uleiuri naturale și ceaiuri din plante și deși a mai avut dermatite usoare, pielea ei a evoluat frumos și sănătos. Așadar, uleiul de măsline extravirgin, ceaiul de mușețel, cremele de gălbenele au fost aliați de nădejde pentru o mămică aflată la inceput de drum și absolut necunoscătoare în ale îngrijrii pielii unui bebeluș.
Poate multe dintre voi ați procedat la fel, dar aceasta e încă o ocazie în plus să ne amintim că uneori cele mai bune soluții se află la îndemâna noastră.
Și cum nu vreau sa vorbesc doar din experiențe proprii, vă redau mai jos proprietățile minunate și demonstrate ale unui produs intens folosit la noi în familie și anume, uleiul de masline:
1. Uz intern:
-uleiul de măsline conține vitamina E si K și mineralele sodiu, potasiu, calciu și fier.
- consumat crud ( neprăjit), extravirgin si obținut prin presare la rece, ajuta tubul digestiv, dizolvă pietrele din bilă, reduce colesterolul și tensiunea, protejează inima și arterele;
- de asemenea, dizolvă cheagurile din sange și întarzie procesul de îmbătrânire;
- conține antioxidanți care descurajează bolile cronice, inclusiv cancerul;
- ajută la menținerea densității oaselor ( consumat frecvent);
- ajută la eliminarea toxinelor din organism;
- este recomandat în tratarea afecțiunilor hepatice.
2. Uz extern:
- hidratează pielea și ajută la îmbunătățirea elasticității acesteia; ( pont: uleiurile sunt absorbite și mai eficient daca sunt utilizate pe pielea umedă)
- de asemenea, curăță și regenerează epiderma
- se utilizează și contra căderii părului prin masarea frecventă a scalpului sau folosirea uleiului în măști pentru păr. ( ex. mască: ulei măsline, ulei ricin și un gălbenuș de ou amestecate și aplicate pe părul uscat timp de min. 30 minute)
- reduce ridurile fine;
- înmoaie zonele aspre ( călcâiele, coatele)
- previne apariția vergeturilor și poate înlocui cu succes crema de corp zilnică.
Deși este un produs cu multe virtuți, trebuie să recunoaștem că mirosul specific ne impiedică de multe ori să îl aplicăm direct pe piele, așa că vă recomand pentru o hidratare intensă a pielii să puneți în apa de baie cam un căpăcel de ulei de măsline și să stați să vă relaxați min. 20 de minute fără a folosi săpun sau gel de duș ( eventual, faceți un duș inainte).
In următoarea postare, vă voi da cateva rețete de măști homemade ce conțin ulei de măsline și pe care le-am verificat personal.
Totusi, orice ritual de frumusețe ați avea, nu uitați să zămbiți și să iubiți! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu