Asta e, fiecare cu viciile lui! Și dacă tot sunt o păcătoasă, am să vă ispitesc și cu rețeta:
- se ia iaurtul preferat al Sofiei (iaurt grecesc, 10% grăsime de la Olympus, 150 gr) și se pune în blender
- se adaugă deliciosul dulce de leche/ cremă caramel (detaliez mai jos rețeta de preparare) cam 200 gr
- 2 banane coapte bine
- cam 100 ml lapte (poate fi și vegetal, în funcție de preferințe)
- și mai adăugăm și ingrata esență de rom, chiar 2 sticluțe mici (sintetic, nesănătos, folosit rar pentru acea aromă inconfundabilă, fir-ar!)
- extra: 2 batoane mici ciocolată ROM și 2 prăjiturele tip pandișpan din comerț (știu, dezmăț total)
Crema caramel din lapte se obține astfel: laptele condensat îndulcit (se găsește în supermarket la zona de cafea, eu îl folosesc pe cel din Auchan la conservă de 200 ml) se pune într-un vas acoperit cu staniol și apoi în alt vas cu apă (la bain marie) și se dă la cuptor cam pentru 1 h și 30 min. Va fi gata când va avea culoarea caramelului.
Nu vă zic cât am mâncat...dar vă zic că dacă începeți să faceți înghețată în casă nu vă veți mai opri...și sigur nu veți mai cumpăra vreodată înghețată din comerț.
Acestea fiind zise....să vină ispita! :)
Ciocolata și prajiturelele mărunțite
În procesul facerii :))
Un close up să te lingi pe degete...
Și încă unul :))
În poză, se răsfață cu înghețată homemade tati și Sofi...mami era deja sătulă! :)
Să mă iertați că vă ispitesc în post, dar am zis să împărtășesc cu voi la cald...sau mai bine zis la rece! :)
Bon appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu