duminică, 3 martie 2013

Uleiuri vegetale parfumate

Fiindcă tot nu mă pot bucura de vremea frumoasă de afară din cauza gripei supărătoare care mă tot ține în casă, am zis să întâmpin primăvara cu o postare despre câteva uleiuri naturale parfumate în mod deosebit și pe care le recomand nu numai pentru parfumul lor,dar și pentru proprietățile pe care le posedă.

Cu un parfum gourmet, delicios de aromat, uleiul  virgin de cocos nu miroase doar a cocos, ci a prăjitură cu cocos! :) Eu zic că pur și simplu îți vine să-l mănânci! (eu chiar il mănânc în trufe raw cu ciocolată și cocos :p)

 

Caracteristici:
  • punctul de topire al uleiului de cocos este de 25 C, sub această temperatură fiind solid, de culoare albă
  • punctul de ardere este de 177 C, fiind astfel un foarte bun ulei de gătit
  • conținut ridicat de vitamina E, fiind foarte benefic din acest motiv pentru păr și piele
  • deși conținutul de acizi grași saturați este ridicat, este un ulei care accelerează arderile și nu crește nivelul colesterolului
  • proprietățile sale emoliente și hidratante îl recomandă în toate tipurile de aplicări cosmetice,fiind un ulei extrem de apreciat
Despre uleiul de cocos veți găsi numeroase informații, dovadă că este un ulei apreciat și întrebuințat pe scară largă. Eu folosesc uleiul de cocos atât la gătit, dar și în cosmetica homemade (de care mă declar pasionată).

Datorită parfumului său, dar și a proprietăților sale emoliente și a strălucirii aparte pe care o conferă părului și pielii, este un ulei nelipsit în unturile de corp, măștile pentru păr și cremele pentru piele uscată pe care le prepar.

Vă recomand să îl folosiți ca atare pe piele și să masați ușor până la absorbție. Lasă o piele moale, catifelată și cu un miros plăcut și subtil de cocos. Pe păr, aplicați-l cu o oră înainte de baie (înfășurați capul în folie de plastic alimentară) și apoi  bucurați-vă de un păr strălucitor și hidratat! :)

Un alt ulei parfumat și prețios este uleiul de monoi de tahiti, acesta fiind de fapt un macerat. În uleiul de cocos, se lasă la infuzat petalele gardeniei de Tahiti, (cunoscută sub numele de flori de Tiare) urmând un cod de producție strict. Sună minunat, nu? :) 
 

Uleiul de monoi are o istorie de 2000 de ani, fiind utilizat de tribul Maori atât în scop medicinal cât și cosmetic și religios. Era un ulei folosit din prima zi a vieții ( pentru hidratarea pieliibebelușilor), până în ultima (folosit la îmbălsămarea morților pentru a le facilita tranziția în ”lumea de dincolo”). De asemenea, era folosit în ritualurile polineziene pentru a unge obiectele sacre și pentru a purifica ofrandele pentru zei. Navigatorii Maori folseau acest ulei pentru a se proteja de frig, vânturi puternice și apă sărată în timpul exepdițiilor lungi pe mare. (sursa Wikipedia)

Excelent emolient, hidratant, foarte bun pentru piele obosită. Protejează pielea de factorii externi și ajută la menținerea elasticității și fermității.

Deoarece pe piață se găsesc multe imitații, vă sugerez să vă alegeți un ulei de bună calitate ca să vă puteți bucura de toate beneficiile sale, mai ales de parfumul său paradisiac!

Ultimul ”ulei-vedetă” a serii, deliciosul ulei din sâmburi de prune!
 

 
Are un miros, exact ca prunele din imagine: delicios! Eu l-aș descrie ca fiind un miros de esență de migdale, dar și nugat, dulce. Mie îmi place foarte mult și e o desfătare să te dai cu el pe piele!

Datorită vitaminei E este un ulei antioxidant, cu proprietăți anti-age, hrănitor și emolient. Recomandat celor cu pielea uscată, matură, sensibilă.


Cu gândul la acest ulei aromat, vă urez o primăvară minunată, parfumată și plină de prospețime! :)

 


 



 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu