luni, 14 octombrie 2013

"Catifel", cremă reparatoare pentru călcâie și coate

 
 
Haideți să vă povestec eu un pic despre domnu ”Catifel”. E de înțeles că denumirea e inspirată de faptul că această cremă densă și puternic hidratantă, lasă o piele fină, fină! Nu exagerez :). Ea a apărut de nevoie...fratele meu avea niște coate extrem de uscate, chiar crăpate și mai în glumă, mai în serios, m-a rugat să-i fac o cremă care să îl ajute. Eu am făcut crema, ea și-a făcut treaba și acu e vedeta pe blog :))

Acuș vă explic și de ce e așa eficientă. În primul rând, conține aproape 50% unt de shea nerafinat, organic. Unt foarte emolient, recomandat pielii uscate și foarte uscate,dar și pielii sensibile, iritate. Untul de shea nerafinat, are un miros specific, de unguent de-al bunicii :). Vă zic asta deoarece nu e un miros care se poate masca prea ușor, dar nu e neplăcut.
 Deși e o cremă densă, asemănătoare unui unt de corp fără apă, această cremă este totuși o emulsie, deci conține apă :). Apa este foarte importantă deoarece hidratează pielea și asigură o penetrare rapidă a tuturor ingredientelor aferente emulsiei.

 De aceea, această cremă se absoarbe destul de repede, lasă un film gras o vreme până la absorbția totală, dar pielea rămâne la final exact așa: catifelată! Evident și hidratată, dar și ”hrănită” cu tot ce e mai bun:
  • unt de shea nerafinat, organic
  • macerat de gălbenele, organic
  • ulei de cătină, organic (mai multe informații despre cătină, găsiți aici)
  • glicerină vegetală
  • vitamina E
Pe lângă apă și ingredientele de mai sus, mai avem în compoziție emulsifiant vegetal, hidratant și emolient, conservant vegetal din extract de ridichi și uleiuri esențiale de portocale bio și lămâie bio pentru un parfum discret.

Recomand ca orice cremă, de orice natură ar fi ea, (organică, homemade, cumparată din farmacii sau magazine) să fie testată în prealabil pe o porțiune mică de piele, deoarece niciodată nu se știe cât de sensibilă este pielea noastră la anumite ingrediente.

Vă mai pot spune spune că este foarte bună pentru orice zonă uscată a corpului, merge foarte bine și ca o cremă de mâini în zilele geroase (care sper să nu se mai întoarcă pentru câteva luni bune) și este excelentă pentru coate, călcăie și zone tari, crăpate.

Ingredientele cu rol deosebit în repararea pielii, sunt maceratul de gălbenele organic și uleiul de cătină, organic. Aceste 2 produse nu îmi vor mai lipsi niciodată din casă și vă sfătuiesc și pe voi să le aveți mereu la îndemână. Sunt excelente pentru piele arsă, inflamată, iritată, crăpată, cu eczeme, etc.
 


 Natura ne oferă, noi trebuie doar să alegem corect!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu