miercuri, 30 octombrie 2013

Mic dejun sănătos și delicios

 

Pentru mine, micul dejun trebuie să fie rapid, gustos și să conțină neapărat multe vitamine și fibre!
O să vă dau mai jos niște sugestii de mic dejun gustos și hrănitor, la îndemâna celor care au puțin timp dimineața alocat mâncatului :)

Dacă tot e toamnă, haideți să ne bucurăm de nucile românești și să le adăugăm într-un smoothie delicios, la care aveți nevoie de:
  • 1 banană
  • un pumn nuci
  • 1 lingură miere (sau după gust)
  • scorțișoară sau vanilie (sau amândouă)
  • 1 iaurt grecesc 2%
  • 200 ml apă (ajustați dacă vreți ca băutura să fie mai consistentă sau mai diluată)
Le puneți în blender pentru câteva secunde și e gata bunătatea!

Este o băutură consistentă, care vă va ține de foame câteva ore și nu vă va da senzația de oboseală ca după un mic dejun cu cârnați și ouă! :)
Mai puteți adăuga după preferință, stafide, cereale de ovăz, fructe confiate, fructe congelate, etc.

O altă variantă care îmi place mult, este micul dejun compus din iaurt grecesc de 2%, amestecat cu o linguriță de miere, cereale de ovăz și un fruct proaspăt tăiat bucățele. Vara prefer nectarina, iar acum, merele românești sau strugurii. Merg foarte bine și bucățile de ananas, perele, mango, fructele confiate sau cele din compot.

Sunt dimineți când mai degrabă îmi este sete decât foame și atunci prefer să încep ziua cu un fresh, fie de portocale și lămâie, fie grefe, fie măr cu morcov sau sfeclă roșie. După vreo oră, mănânc și un iaurt cu fructe și cereale și până la prânzul din jurul orei 13 00, nu mai simt nevoia să mănânc nimic.

Nu mai zic că e un mic dejun preferat și de Sofia, ceea ce mă bucură foarte mult.
Puteți folosi și laptele în loc de iaurt, dar noi preferăm iaurtul, deoarece este o alternativă mai sănătoasă decât laptele, care nu îngreunează digestia, ci dimpotrivă. De asemenea, merge de minune laptele de soia sau cel de migdale, dar vi le recomand pe cele făcute de voi.

Voi ce mâncați la mic dejun? :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu