joi, 11 aprilie 2013

"Ochi frumoși” cremă contur ochi antirid

 
 
Această cremă ”s-a născut” la cerere, căci așa apar toate cremele mele: din dorințele femeilor de a-și răsfăța pielea numai cu bunătăți :)
 
Așa că am gândit o cremă concentrată, foarte hidratantă, care să conțină ingrediente recunoscute pentru proprietățile lor antirid,dar și de iluminare, tonifiere și calmare a ochilor obosiți și sensibili.
 
 
Am ales să folosesc următoarele ingrediente:
  • hidrolat de albăstrele, organic
  • ulei de jojoba, presat la rece, organic
  • ulei de rosa mosqueta, presat la rece, organic
  • acid hialuronic - ingredient activ
 
 
Hidrolatul de albăstrele, organic, este recunoscut pentru capacitatea sa de a calma și tonifia ochii obosiți și iritați, fiind un foarte bun decongestionant. Este recomandat cu precădere pentru pielea sensibilă a ochilor, fiind un hidrolat blând, antiinflamator.
Legenda spune că denumirea sa botanică, centaurea cyanus, provine de la Centaurul Chiron care se presupune că este cel care a învățat omenirea despre puterea vindecătoare a plantelor și zeița Cyanus (Flora), deoarece albăstrelele erau florile ei preferate. Frumos, nu? :)
 
Uleiul de jojoba, presat la rece, organic, este un ulei foarte bine adaptat oricărui tip de piele, se absoarbe repede și are proprietăți calmante. Protejează pielea eficient împotriva ridurilor și a deshidratării. Uleiul de jojoba este de fapt o ceară lichidă, foarte asemănătoare cu sebumul uman, de aceea și este recomandat oricărui tip de piele. Este un ulei protector, emolient și regenerant.
 
 
Uleiul de rosa mosqueta, presat la rece, organic, este un elixir pentru piele. Extraordinar pentru prevenirea ridurilor, cu puternic efect antioxidant, protejează pielea de îmbătrânirea prematură, redând luminozitatea și suplețea pielii. Din punctul meu de vedere, este un ulei recomandat în orice cremă antirid, antivergeturi, pentru atenuarea și tratarea cicatricilor, etc.
 
Ingredientul activ al acestei creme este acidul hialuronic de origine vegetală. Acest acid se obține prin procedee biotehnologice, care presupun utilizarea microorganismelor vii (în cazul de față, drojdia de grâu) pentru obținerea compușilor utilizați în domeniul cosmeticii, alimentar sau farmaceutic. Pentru obținerea acestui tip de acid hialuronic se utilizează numai surse nemodificate genetic. Acidul hialuronic ca și ingredient cosmetic, nu înlocuiește acidul hialuronic natural ce se găsește la nivelul dermului, dar are o capacitate extraordinară de a reține apa și astfel de a hidrata și uniformiza pielea. Este un ingredient repulpant (acizii atrag moleculele de apa, hidratând și umflând pielea și astfel ridurile fine se estompează), fermizant, protector, antiage și hidratant puternic.
 
Pielea din jurul ochilor este o piele foarte sensibilă, care trebuie protejată și hidratată corespunzător, mai ales că ochii sunt cei mai expuși, deoarece zilnic lucrăm mult la calculator, stăm în soare, ne machiem și demachiem, așa că e necesar să le acordăm atenția cuvenită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu