vineri, 12 aprilie 2013

”Sole” cremă protectoare cu coenzima Q10

Vine vara...bine mi pare...de protecție e nevoie mare! :)
Deoarece în timpul verii avem nevoie să ne protejăm tenul de acțiunea razelor solare și să ne asigurăm că este bine hidratat, vă propun o cremă lejeră, de zi, dedicată tenului normal, uscat și mixt în egală măsură ( dacă aveți un ten foarte uleios și seboreic e posibil ca vara să preferați o cremă exclusiv pe bază de apă).


Deși nu este o cremă care să conține filtre solare minerale, conține ulei de susan și ulei de cătină, special alese pentru faptul că asigură în mod natural o protecție medie împotriva razelor UVB și UVA. Nu împiedică pătrunderea razelor solare în piele, dar o protejează de efectele acestora, atât datorită uleiurilor din compoziție, cât și a ingredientului activ, coenzima Q10.

 
Lista de ingrediente se prezintă în fața dumneavoastră :), astfel:
  • apă
  • ulei de susan, presat la rece, organic
  • ulei de cătină, presat la rece, organic
  • alcool etilic natural
  • emulsifiant vegetal
  • coenzima Q10
  • glicerină vegetală
  • vitamina E
  • conservant din rădăcină de ridiche
  • parfum natural (miros ușor dulce, plăcut de miere)
Uleiul de susan, presat la rece, organic, l-am ales special pentru această cremă, deoarece este un ulei bogat în acizi grași esențiali, importanți pentru menținerea integrității țesutului cutanat. Previne deshidratarea, este hidratant și are capacitatea de a absorbi razele solare ultraviolete, oferind astfel un ecran de protecție moderat.

Uleiul de cătină, presat la rece, organic, este unul din favoritele mele, deoarece posedă multiple și importante proprietăți datorită combinației unice de vitamina A, vitamina E, omega 3 și omega 6, care nu numai că îl transformă într-un ulei puternic cicatrizant, dar și intr-un ulei cu proprietăți de protecție solară și antirid.

Emulsifiantul vegetal ales pentru această cremă, este un emulsifiant care se absoarbe foarte bine, nu lasă film gras și este foarte bun pentru toate tipurile de ten, cu precădere cele normale, mixte și uleioase.

Coenzima Q10, ingredient cosmetic activ recunoscut, este un antioxidant foarte puternic, protejează pielea de efectele radicalilor liberi și a razelor UV. Este un ingredient de orgine vegetală, utilizat în creme antirid, creme de protecție solară și creme reparatoare după bronzaj, serumuri, creme și loțiuni de corp.  Acționează ca un excelent protector al pielii împotriva factorilor nocivi precum poluarea, temperaturi extreme, raze UV, etc.

În ceea ce privește parfumul natural ales, trebuie să  precizez că aleg parfumuri concepute în Franța, de înaltă calitate, din ingrediente naturale precum uleiurile esențiale, fracțiuni de uleiuri esențiale, extracte aromatice naturale (ex. extractul de vanilie sau cele de fructe), având ca bază un suport uleios obținut din uleiuri vegetale. Sunt parfumuri care nu au nimic în comun cu parfumurile sintetice, sunt în conformitate cu directivele europene în domeniul cosmeticii și fabricate conform codului IFRA-RIFM (International Fragrance Association - Research Institute for Fragrance Materials). Utilizate conform specificațiilor, nu au nicio contraindicație și pot fi folosite în toate tipurile de produse, inclusiv în cele destinate femeilor gravide și copiilor. Chiar și în aceste condiții, folosesc aceste parfumuri naturale în puține produse, acolo unde consider eu că ar merge o anumită notă pentru a oferi un miros delicat și plăcut produsului.


Acestea fiind zise, vă anunț cu bucurie că în curând cremele mele dragi vor avea și ”hăinuțe” special create pentru ele, așadar vă voi prezenta cât mai repede pe blog ce design de etichetă voi avea pentru fiecare produs în parte :).

Până una alta, așteptăm soarele plăcut de primăvară să ne bucure constant! Așa că....Sole! :)












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu