De aceea, este foarte important să ținem cont de următoarele lucruri:
- cremele pe bază de apă (emulsiile) necesită depozitarea într-un loc uscat și răcoros (sub 20 C), sau și mai sigură este depozitarea în frigider.
- atunci când ne dăm cu cremă pe față, este important să avem mâinile curate și uscate (transferul de bacterii în cremă îi va scurta valabilitatea)
- o cremă lăsată în soare sau contaminată cu bacterii se va deteriora, situație similară cu orice aliment care se strică (de aceea sunt naturale și nu sintetice, deoarece sunt supuse acelorași procese de degradare ca și orice alt element biologic)
- unturile de corp, amestecurile de uleiuri și toate produsele care nu conțin apă, au un termen de valabilitate mult mai lung.
- Uleiurile și unturile sunt mult mai puțin sensibile, nu se infestează cu bacterii și fungi, în schimb pot râncezi în timp. Cu un adaos de vitamina E, termenul de valabilitate se poate extinde și până la câțiva ani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu